"כן, הכנתי את זה בעצמי"

ב

הבית כולו התמלא בניחוח אפיה, ונילי כזה, חיכיתי עוד כמה דקות ואז הוצאתי את המגש מהתנור.
הם נראו יפים, כל כך יפים, כמו במאפיה. אני בד"כ לא נוהגת לאכול את מה שאני אופה, מן שריטה כזאת שיש לי, אך הפעם הייתי חייבת לוודא שהם טעימים כמו שהם נראים (וזה אחרי הפאדיחה שהייתה לי איתם כמה ימים לפני כן).

לקחתי ביס מהקרואסון, קפצתי משמחה בכל בית, שלחתי תמונה של היצירת אומנות הזאת לכל מי שחיכה וציפה כמוני לראות מה יצא. זה היה אחד הרגעים המאושרים של חיי.
כן, גם בגלל שזה היה טעים, אבל בעיקר כי הצלחתי להעמיד בבית שלי מגש קרואסונים שיכול להתחרות בכל מאפיה, ועשיתי את זה מאפס, או כמו שהאמריקאים נוהגים לומר From Scratch

IMG_20150731_191417

מגש הקוראסונים חתם שלושה שבועות של אפיה אינטינסיבית. במשך שלושה שבועות, חזרתי מהעבודה והכנתי כל יום מתכון אחר. למה? אתם בטח שואלים (או שלא), בשביל לענות על השאלה הזאת אני אחזור אחורה בזמן.

עוד בהיותי קטנה אני זוכרת את עצמי עומדת ליד אמא שלי והסבתות שלי, מסתכלת עליהן לשות בצק, מרדדות, מכניסות לתנור, וכעבור כמה דקות מוציאות משם הפתעות. עקבתי אחריהן בסקרנות, תמיד שאלתי מהן עושות, ולמה, ובשביל מי זה, כדי לוודא שאני באמת אטעם מזה. השנים עברו, נסעתי לאוסטרליה וניו-זילנד אחרי הצבא. באחת הערים שישנתי בהן בניו-זילנד הלכתי לראות סרט, "שוקולד" קראו לו. בינינו, הלכתי לראות אותו רק בגלל ג'וני דפ, אבל אחרי שראיתי אותה, את ג'ולייט בינוש בוחשת, לשה ומרדדת, הרגשתי צמרמורת בכל גופי, ואני זוכרת בבירור שאני מקנאה בה, שהיא מכינה משהו שמסב אושר עצום לאחרים ובתוך העשיה היא עצמה מאושרת.

לקח לי כמה שנים טובות, שני תארים וקריירה, להרשם לקורס קונדיטוריה.
במהלך קורס הקונדיטוריה וגם לאחריו אפיתי כל הזמן, ואז עברתי לגור בארצות הברית ונאלצתי ללמוד הכל מהתחלה, מכיוון שמוצרי הגלם פה שונים מישראל, ובאפיה, זה מורגש אולי יותר מכל דבר אחר.

אז אחרי הפרידה ממיסטר טי, החלטתי שזה זמן מצויין לעשות משהו קצת שונה ומחוץ לקופסא, והכרזתי על אתגר אפיה אשר יימשך בין שבועיים לשלושה, בו אני אופה כל יום מתכון אחר. בניתי לי תוכנית עבודה מסודרת, שכלל עוגיות, עוגות בחושות, שמרים, וגבינה.

בזמן שהכנתי לי את תוכנית העבודה לאתגר האפיה שלי, מצאתי מתכון ישן שהיה לי לג'חנון, והחלטתי להוסיף אותו לחגיגה ולמעשה הוא היה יריית הפתיחה של האתגר אפיה. במשך חמש שעות , אולי אפילו יותר, הייתי במטבח, מרחתי בצק בחמאה, וגילגלתי אותו כמו שלמדתי מחברה תימניה. סיפרתי לרועי על הג'חנון, והוא מיד נרתם למשימה, והביא לי סיר ג'חנון, אחרי לילה בתנור עם ביצים ודבש, יצא ג'חנון. רועי ואסף אומרים שהיה טעים, אני לא מדד למה שאני עושה, אני רק יכולה לומר שהפרזנטציה הייתה מושלמת.

IMG_20150705_134433

נשארתי בתימן, והכנתי מעמולים, ת'אמת לקרוא להם "מעמולים" זה סוג של רמאות מצידי, צריך לומר "בצק פריך עם מילוי", אבל אף ישראלי לא באמת ילשין לאמריקאים שזה לא "מעמול" אמיתי.
הבאתי מישראל ממרח תמרים וחלבה, הכנתי מעמול תמרים ומעמול נוטלה-חלבה, חצי דקה אחרי שהם יצאו מהתנור, שותפה שלי וחברה שלה (אמריקאים לחלוטין) חיסלו שתי רולדות כאלה.

IMG-20150703-WA0038

לצורך אתגר האפיה , גייסתי את המתכונים של הסבתות שלי, היה לי עוגת שיש, ועוגת פירות יער , עוגיות סקרלך (רומניות), קורביאל (ספרדי), הכנתי בצק עלים לבורקסים, כן , מה שאתם קוראים, קיפלתי בצק, שישה קיפולים, כדי להכין בורקסים טורקיים אמיתיים. השבוע הראשון עבר בהצלחה יתרה, שותפה שלי הייתה מרוצה ממה שהתהלך אצלנו בבית, ואני, אני האכלתי פיות וראיתי את המבט שלהם בעיניים, והייתי מרוצה עד הגג.

20150712_124451

20150712_134234

שבוע שני של אתגר האפיה, שבוע שמרים. מכל הסוגים מכל המינים.
לקחתי את השבוע הזה ברצינות, קראתי על סוגי קמח, והצטיידתי בסוגים המתאימים לשמרים ועשיתי דוקטורט על שמרים. בארצות הברית בניגוד לישראל משתמשים בשמרים יבשים. אפשר להשיג שמרים טריים, אבל זה נדיר, ולא שווה את המאמץ. את שבוע השמרים פתחו לחמניות השמרים של סבתא שלי, "פלצ'ינטות", מאפה שמרים במילוי גבינה מתוקה וקינמון. הבצק תפח, השמרים עשו עבודה טובה, אך הרגשתי שמשהו לא עובד לי, מה שלא הפריע לכל שאר האחרים לאכול את זה.

20150713_204807

המשכתי עם מתכון לסמבוסק אפוי במילוי גבינת עיזים, וגם כאן משהו לא עבד לי והכל חוסל.
לא היה לי למי לבוא בטענות, אני שואלת אנשים אם טעים להם, ביניהם גם ישראלים, הם עונים בחיוב כשהפה שלהם מלא במאפים שלי. אני לא מבינה מה הבעיה.

20150715_195653

לא אמרתי נואש והמשכתי למתכון הבא, קרואסונים ודיינישים.
שוב, הבצק תפח, השמרים עשו את העבודה, אבל הטקסטורה של הבצק. הם יצאו מהתנור כמו לחמניות במקום קרואסונים, הייתי שבורה. לא הבנתי איך זה קורה. במשרד אכלו הכל,  יום לאחר מכן הכנתי קראנץ' שוקולד-חלבה והכל חוסל כלא היה.

20150725_182713

הנחתי לשמרים לעת עתה, אמרתי לעצמי שאני אסיים את האתגר אפיה ואחזור לבדוק מה קרה, המשכתי לעוגות גבינה. חשוב לציין שאני לא אוכלת גבינה, כך שבמקרה הזה, אני אפילו לא יכולה לטעום את התערובת לפני שהיא נכנסת לתנור לוודא שהכל כשורה, כי אני לא מסוגלת להריח אותה בלי לקבל ריפלקס הקאה. המתכון הישראלי הכיל מצרכים ישראלים כמו גבינה לבנה 5%. החלטתי להחליף כל מוצר ישראלי במוצר אמריקאי, בקיצור, הימרתי, ובגדול. במקום גבינות לבנות שמתי יוגורט, sour cream וריקוטה וקיוויתי לטוב. אנשים אומרים שיצא טוב, מכיוון שאין לי שמץ של מושג, לא נותר לי אלא להאמין להם.

חתמתי את אתגר האפיה עם עוגת הגבינה, התיישבתי לעשות סדר בבלאגן, להבין ולנתח מה היה פה שלושה שבועות, איך אני ממלאת את הזמן הפנוי שיש לי עכשיו, עכשיו שאני כבר לא אופה, עברתי על המתכונים שוב ושוב, החלטתי לעשות מקצה שיפורים, אבל לא הצלחתי לעלות על הפאדיחה עם השמרים כמה ימים, ואז זה היכה בי. אתם תצחקו עליי, אני בטוחה, אבל מי שמכיר שמרים יודע שיחסי המרה שלהם מטריים ליבשים הוא חלקי שלוש, אני הכפלתי בשלוש. במשך שבוע שלם, השתמשתי בכמות מסחרית של שמרים, שותפה שלי לא הבינה למה אני הולכת וחוזרת מהסופר כשביידי רק שקיות שמרים.

ביום שעליתי על הפאדיחה, חזרתי הבייתה, רצתי למטבח והכנתי בצק חדש, בלי טעויות, קיפלתי אותו וחיכיתי למחרת, קיפלתי אותו שוב, ככה ארבעה קיפולים, חתכתי משולשים, הכנתי קרואסונים, נתתי להם לנוח לשעתיים והם נכנסו לתנור… ובכדי לדעת את התוצאה תחזרו לקרוא מהתחלה.

בקרוב חגיגות שנה לבלוג,
נשתמע
אני

מודעות פרסומת

6 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. eran הגיב:

    היי הגר,
    אני מתעד לעשות רילוקיישן לאטלנטה, ואחרי חיפוש דיי מעמיק נתקלתי בבלוג שלך שאין ספק העשיר אותי וגרם לי להרגיש קצת יותר טוב עם המעבר, אשמח אם נוכל לשוחח עוד כי יש לי 123414 שאלות שאין להם מענה ואני צריך שמישהו קצת יפיג לי חששות, המייל שלי הוא eran.bhanam@gmail.com.
    תודה! 🙂

    אהבתי

    1. Hagar הגיב:

      היי ערן, אשלח לך מייל במהלך היום (:

      אהבתי

  2. Gali Kidron Zohar הגיב:

    בא לי הכל!!!! כל המקלדת מלאה ריר……. מקווה שאת מרוצה. אוהבת

    אהבתי

  3. Merav הגיב:

    היי הגר!
    שוב פוסט מעולה, ויממש בא לי לאכול את התמונות…!! אפשר איזה מתכון או שניים?…
    מירב

    אהבתי

    1. Hagar הגיב:

      היי מירב, תודה רבה! שמחה שאהבת.
      איזה מתכון תרצי?

      אהבתי

      1. Merav הגיב:

        וואי… הכל! טוב, בואי נגיד קרואסונים ומאפה השמרים של סבתא שלך! 😉

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.