אכול כפי יכולתך (בישראל!)

ב

כבר ביססנו את העובדה שאני אוהבת לאכול.
אוכל בעייני זה תאווה, תשוקה, ובעיקר אהבה.

לפני הביקור בישראל הכנתי לי רשימה של מקומות שאני רוצה לבקר בהם, חלק מהרשימה הכילה מקומות חדשים שנפתחו אחרי שעזבתי וחלק מהרשימה היו מקומות של "אני לא חוזרת לארה"ב בלי לעבור שם". מצאתי את עצמי אוכלת אוכל משובח מכל הסוגים ומכל המינים, ומצאתי מקומות חדשים, מפתיעים ומרגשים.

לקחתי סבלט בתל אביב לעשרה ימים, במאמר מוסגר אני ממליצה לכל מי שמגיע לביקור מולדת לעשות זאת, גם אם זה לכמה ימים בודדים, זה אפשר לי להרגיש תיירת באופן מסוים. הסבלט שלי היה בדירה מפנקת ברחוב שפינוזה, הייתי מרחק יריקה מהים, מדיזינגוף, ממש בלב ליבה הפועם של תל אביב.

את העשרה ימים שלי בתל אביב התחלתי יחד עם חבר טוב בבר מינזר ברחוב גדרה/אלנבי בתל אביב. ישראל יקרה, את זה כולנו יודעים, זה תקף גם לאוכל ובעיקר לאלכוהול. במינזר אפשר למצוא בירות מהחבית במחיר שפוי ואוכל קליל שבא טוב עם הבירה. התפנקתי לי בסלט קפרזה עם הכוס גולדסטאר שלי, כשאני צופה לכניסה של מועדון אלנבי 58 המיתולוגי.

20150525_154338

אחרי שסיימנו התחלנו להתקדם במעלה רחוב גדרה, תשמעו, שוק הכרמל, או יותר נכון הרחובות הצדדים שלו מתחילים להזכיר את שוק מחנה יהודה, מסעדות פועלים קטנות וחמודות, מיצים טבעיים, תבלינים, הכל בכייף, הכל טרי, הכל מריח כל כך טוב. נכנסנו לשוק והנה כל הפאר הזה נפרס בפניי, אני נשבעת אם היה אפשר להביא איתי לארץ את הריח של הירקות הטריים, יחד עם הרקובים, עם ארומה של תבלינים וצעקה של אחד הסוחרים, זה מה שהייתי מביאה איתי.

20150525_154414

20150525_155016

את הסקירה שלי אני אתחיל בשני המאכלים היחידים שהייתי חייבת, אבל חייבת לאכול אותם.

יש אנשים שאחרי שהם הולכים לים ביום שבת הם חייבים לקפוץ לאבולעפיה, יש אנשים שחייבים לקנות את הג'חנון של מיכל בצהרי היום ולאכול אותו בים, ויש אנשים כמוני שמסתפקים בסמבוסק פיצה, עם ביצה של הטאבון בבן יהודה. במהלך השנה פה, מצאתי את עצמי חולמת על הביס הזה, הביס הזה של האמצע של הסמבוסק, כשכל המיצים של הגבינה הצהובה, עם הרסק עגבניות והביצה מתערבבים יחד וזה הביס המושלם. אז כזה. זה בדיוק מה שרציתי, ולא התאכזבתי, יש דברים שאף פעם לא משתנים.

IMG_20150626_221246

מאכל חובה נוסף שלא יכולתי לעזוב בלעדיו, ודיברתי עליו מהרגע שנחתתי, חוץ ממלפפונים, הוא בורקס לוינסקי. היום המיוחל הגיע, הלכתי עם נעמה, חברתי הטובה לקנות שטויות כאלה לחתונה שלה, זוהרים. מהרגע שקמתי בבוקר, אני אומרת לה "אבל נעמה, אני לא חוזרת משם בלי בורקס", ככה כל שעה עגולה. הגענו ללוינסקי, הרגשתי את הטעם כבר בפה. הסתובבנו, קנינו זוהרים, קניתי תבלינים להביא לפה, קניתי תמרים, קניתי מיץ טבעי, עברנו מרחוב לרחוב, ואז ממש לפני שאנחנו מוכנות לחתוך ניגשנו לבורקס, היה תור. אמרתי לנעמה "אני לא מאמינה, הם יגמרו לי את הבורקס". היא צחקה.

אני עומדת בתור, ומתאמנת כמה מהר אני יכולה להגיד לו "תרד-גבינה-ביצה-מלפפון חמוץ-לקחת". עומדת בתור מסתכלת עליהם כאלה יפים בויטרינה, מתחסלים אחד אחרי השני, ואז הגיע תורי. קיבלתי שקית, עכשיו רק נותר להרכיב את הביס המושלם. חתיכת בורקס חם (!), פלח ביצה, וביס מהמלפפון החמוץ.
אני אומרת לכם, אלה רגעים של אושר עילאי, שרק מי שבאמת אוהב אוכל יכול להבין, זה פשוט אומנות.

בורקס זה אומנות.
ואני בטוחה שלכל אחד מאיתנו יש את המקום של הבורקס שהוא הכי הכי.

IMG_20150626_220910

לפני שאני עוברת לשתף אתכם במקומות המפתיעים של הביקור הזה, אספר לכם על מסעדת "גרקו" באזורי חן. אז ככה, אם בא לכם להרגיש יוון, אבל על אמת, אני מדברת על שבירת צלחות, טברנה אמיתית, עם אוכל משובח, זה המקום. הביקור הראשון שלי ב"גרקו" היה לפני שנתיים, שמעתי על זה מזוג חברים, והייתי חייבת ללכת לנסות. התפריט מורכב ממנות ראשונות חמות וקרות וממנות עיקריות חמות וקרות. ממליצה ללכת לשם יותר מזוג, כדי "לפתוח שולחן" וככה לטעום מכמה שיותר מנות, כי הכל פשוט טעים. בביקור הנוכחי, חזרתי לבקר שם מסיבה אחת שנקראת "מאפה האלים". גלילת בצק פילו חמה במילוי גבינת פטה ומעוטרת בדבש. מי שלא היה שם חייב ללכת לשם ואילו בגלל המנה הזאת, כי היא באמת אלוהית. הפעם יצא לי לטעום לראשונה את המוסקה, פפפפפפפפפפפפפ, המוסקה. כל מילה מיותרת, תראו ת'תמונה ותגיעו רעבים.

20150526_190928

20150526_200507

מזל שכל כך חם בישראל בקיץ שאתה לא יכול באמת לאכול כמו שאתה אמור, אחרת כולם בישראל היו סובלים מעודף משקל. אני לא צוחקת. פשוט הכל טעים שם.

יש כמה מקומות בודדים שביקרתי בהם לראשונה ואני מרגישה מספיק בטוחה לפרגן להם (לא אני לא מרוויחה מזה כלום, אני בארצות הברית למען השם, הלוואי וכן).

מסעדת Torii האסייתית ברמת אביב, אם בא לכם להתפנק עם סושי משובח במקום קטן, ביתי ולא מסחרי, עם סלטים מרעננים, גיוזה ונודלס, זה המקום. אני מודה שקשה להרשים אותי בסושי, בעייני זה צריך להיות הכי טרי שיש, כאילו הרגע הדגים יצאו מהים. ברגע שראיתי את הצבעים של מנת הסושי שלי, ידעתי שזה הולך להיות טעים.

IMG_20150626_221140

אזור שוק לוינסקי, כבר ממזמן הוכרז כאזור מגניב להסתובב בו, באור יום. בביקור הזה גיליתי שמגניב להסתובב שם גם בערב ואפילו לאכול טוב. מזה טוב, טוב מאוד. עושה רושם שזה הפך להיות אזור הפלצנות- המגניבות- ההיפסטריות- של תל אביב.

אחת הסיבות היא מסעדת דייגו-סאן ברחוב המשביר. מי שמכיר וראה את הסרט Chef, המבוסס על סיפור חייו של השף רוי צ'וי מקליפורניה, ומי שלא ראה את הסרט, חובה! (לכל המשפחה), יודע על מה מדובר. השף רוי צ'וי התחיל טרנד בארה"ב שהתפשט בכל העולם, פיוז'ן של מטבח קוריאני-מקסיקני, ובישראל כמו בישראל חולים על טרנדים, וככה נולדה מסעדה/בר דייגו-סאן. המנות מעניינות, שילובים מגניבים כמו טאקו ממולא בסביצ'ה דגים, לחמניה קוריאנית ממולאת בעוף. המרגריטות היו מעולות. המחיר- יקר, התור- ארוך, האוירה- המקום הכי חם היום בתל אביב. תלוי בכם.

מקום נוסף באזור שוק לוינסקי שיצא לי לבקר פה הוא מסעדת דלידה. הזכרתי את שוק מחנה יהודה, אז דלידה היא יצוא ירושלמי לתל אביב. אוירה ירושלמית (משמע מגניב למי שתהה), אוכל טעים. ממליצה להגיע ארבעה סועדים ומעלה, ככה תוכלו להנות מהדיל שהם מציעים, אתם יושבים?
ארבעה אנשים, קיבלנו ארבע מנות ראשונות לבחירה, שמונה מנות עיקריות, שני קינוחים ושני קנקני סנגריה. מרוב שהיינו מפוצצים לא הזמנו את כל השמונה המנות העיקריות. המנות לא גדולות אלא בדיוק במנה הנכונה כדי שכול הסועדים יהנו מהן. חייב להזמין מקום מראש, ממליצה לשבת בחצר שלהם, ממש כייף שם.

IMG_20150626_220816

כפי שהזכרתי בהתחלה, הסבלט שלי היה ברחוב שפינוזה, בין פרישמן לגורדון.
באחד הערבים הלכתי עם חברות לאכול בלילוש, בית קפה בפרישמן, ליד הבית, ואחרי שאכלתי שם שלוש פעמים, במהלך השהייה בתל אביב, כל פעם עם מישהו אחר, כל פעם הזמנתי משהו אחר, אני מכריזה על לילוש כהפתעת הביקור! אין מנה שאני או מי שהיה איתי לקח שלא הייתה טובה. אין. לא קרה.

בוקר, צהריים וערב, הכל היה טעים. ואם אתם כבר שם, תזמינו את סמנתה המתוקה, אני לא בנאדם של מתוקים, אז אם יצאתי מתפעלת כדי לכם,  לילוש, תזכרו!

20150530_114348

IMG_20150626_220503

התחנה האחרונה בסקירה הקולינארית שלי היא תחנה שמאוד קרובה לליבי, אני חושבת שזה סוג של סגירת מעגל. את השף רועי גנצ'ולה אני מכירה מאז שהוא היה בן 15 בערך, אם אני לא טועה. הוא אחד החברים הכי טובים של אח שלי. אחרי הצבא רועי חיפש עבודה במטבח, ואני שהכרתי כמה אנשים, סידרתי לו ראיון עבודה באחת המסעדות המובילות דאז. משם רועי התחיל קריירת בישול משוגעת, בדרך להפוך להיות אחד השפים המבטיחים בישראל.

ימים ספורים לפני הטיסה חזרה לארצות הברית, הלכתי יחד עם שני האחים שלי למסעדת פיצרוי, פינת רחוב ירקון-גורדון לאכול את המטעמים של רועי. תראו, יכול להיות שתגידו שאני לא אובייקטיבית, כי אני מכירה את רועי שנים, ואני יודעת שהוא מוכשר. אבל אם הזכרתי אומנות בהקשר של בורקס, אז רועי הוא אומן בכל מה שקשור לאוכל. אני יכולה לשים לכם פה תמונות שצילמתי, אבל זה יעשה עוול לכל הטעמים שהיו לי בפה במהלך הארוחה הזאת, טרטר טלה, סביצ'ה מוסר ים, טונה צרובה, רביולי ריקוטה, ועוד מלא דברים ששכחתי, ולא דיברתי על הקינוחים והקוקטיילים. הקוקטיילים היו מושלמים. זכיתי לביקור אישי של השף רועי בשולחן שלנו, הרגשתי שאני ממש במחיצתו של סלב, זה היה מרגש.
אז מי שאוהב מאכלי ים, טיפה תחכום והמון אהבה לאוכל מוזמן לבקר במסעדת פיצרוי.

IMG_20150626_220657

עכשיו, מה לעזאזל אני עושה עם כל הרעב הזה?

עד לפעם הבאה,
נשיקות,
הגר.

מודעות פרסומת

7 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. עינת הגיב:

    הרגת אותי עכשיו.
    שומרת את הרשומה הזו לשנה הבאה, כי השנה כבר גמרתי את מכסת הקלוריות שלי..

    Liked by 1 person

    1. Hagar הגיב:

      חחחח מבינה אותך. בישראל יש את האוכל הכי טעים בעולם (: נקודה.

      אהבתי

  2. Haim Peer הגיב:

    גרקו? ממש לא

    Liked by 1 person

    1. Hagar הגיב:

      לגיטימי, עניין של טעם (: ומה כן?

      אהבתי

  3. Inbal Hanasab הגיב:

    הגר, תודה! גזרתי ושמרתי לקראת ספטמבר!

    Liked by 1 person

    1. Hagar הגיב:

      בכייף!!! תהני (:

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.