Pita Chips

ב

נחתתי באטלנטה, ימים ספורים לפני חג השבועות, תוך מספר ימים הסתדרתי על דירה לגור בה. לא יכולתי לעשות זאת ללא עזרתם של לי ויריב, זוג ישראלים מקסים, שהמחיש לי מהי "ערבות הדדית". לאות הערכה, וגם בגלל שרציתי להוכיח את כישוריי האפייה והבישול שלי, הזמנתי אותם לארוחת שבועות אצלי בדירה החדשה.

מה כבר יכול להיות מסובך להכין לחמניות גבינה ופשטידה?!
זורקים כמה סוגי גבינות לקערה, מוספים קמח וביצה והרי לנו ארוחה חלבית נחמדה. אז זהו שלא.

ידעתי שהמצרכים בארה"ב שונים מאוד מישראל, אך בדמיוני ראיתי את עצמי נכנסת לסופר, וקונה גבינה לבנה, גבינה צהובה, קוטג', גבינה בולגרית רכה, ואולי גבינת עיזים, (הייתי מוכנה להתפשר על 16%-9%), אך המציאות הכתה בי בביקור הראשון בסופר והבנתי שלעולם אליו הגעתי הדבר היחיד פה באחוזים ומדוייק הוא מיסים, כל מה שקשור למוצרי חלב גם אם מצויין אחוז שומן על המוצר, זה לא מה שאנחנו מכירים מישראל.

מאדי, שותפה שלי, לקחה אותי לקניה ראשונה בסופר, (או כמו שאומרים פה "Kroger" חשוב לעגל את ה- R, אחרת כשתאמר למישהו "קרוגר" אף אחד לא יבין אותך. כן,כן, גם אני עיקמתי את הפרצוף כשהעירו לי).

נחזור לסופר. בהתחלה הכל היה נראה מוכר, מוצאות חניה, לוקחות עגלה, נכנסות לסופר, ו…זהו.

זאת הנקודה שאיבדתי את זה. הכל ענק, הכל גדול, הכל מהכל, מבחר עצום, והכל באנגלית!
העיניים מעבירות תמונות למוח והוא לא לא מספיק לעבד אותן. חשתי בחילה. הרגשתי אבודה. לקחתי נשימה עמוקה ואמרתי לעצמי "הגר, מזל שהכנת רשימה". מה מזל מה?! כל מה שכתבתי ברשימה בעברית, לא קיים. ז'תומרת קיים אבל פי מליון סוגים, למה בנאדם צריך 20 סוגי חסות? או גזר? ולמה בכל השפע הזה אי-אפשר למצוא מלפפון אחד נורמלי שהוא לא מנופח ונראה כמו חציל או לחילופין כמו מחבט בייסבול?!

נתחיל בסיור:
מחלקת ירקות עולם תוכן החסות שלי מתחיל בחסה ערבית, ומסתיים בחסה עגולה ואני מוכנה להכניס לקטגוריה עלי בייבי. בארה"ב יש 700 סוגי חסות, ירק, ועשב שצומח באדמה ואכיל. הכל שטוף, עטוף בשקית, חתוך, קצוץ (שחס וחלילה אף אחד לא יצטרך לשטוף עלי חסה ולייבש אותם). יש פה עשב שאני לא הכרתי, העונה לשם Kale , בתרגום חופשי: כרוב עלים.
ה"כרוב עלים" הזה הוא ההוכחה שכשאמריקאים מגלים משהו ורוצים לקדם אותו שום דבר לא יעצור אותם,והנה מולי מקרר שלם של "כרוב עלים". בייבי קייל, גבעולי קייל, קייל לתנור, קייל למחבת, מיקס קייל, אפילו בחרו לו שם כל כך בריא שלא נעים לך מעצמך ומאנשים אם אתה לא מחזיק Kale בבית.
אני יכולה לומר, מבחינה אסטטית זה ירק מאוד יפה. מן חסה עם טוויסט. מבחינת הטעם, כמו תרד.

לחם אם לא ראיתם פעם מישהו מסתובב בסופר עם מילון אוקספורד, מוזמנים להגיע לאטלנטה, תחפשו אותי בסופר באזור מגוריי. אני פה, מנסה לפענח, מזה Whole wheat 5 grain bread אבל אל דאגה Pita Chips מצאתי. כן, כן, מה שאתם שומעים. שותפה שלי אוהבת לאכול את זה עם חומוס.
דמיינו סיטואציה, אני הישראלית, היא האמריקאית, יושבות בסלון מול הטלויזיה, היא פותחת שקית של שבבי פיתה מיובשים עם חומוס תעשייתי, ונהנית מכל טעימה. הזיה.

ממשיכה בסיור בסופר…

מחלקה חלבית את הרשימה שהכנתי זרקתי במחלקת הבשר למקרה שתהיתם. אני מתקרבת אל מקרר הגבינות. אוקיי גבינה לבנה- אין, יש Sour cream , קוטג'- לא מריח טוב, בולגרית- פטה ולא פחות מ- 32% וגם זה Low fat , גבינה צהובה- אין מה לדאוג, יש את כל הגבינות הצהובות והשמנות בעולם כולו.

לקראת סיום הסיור עברתי ליד מדפי הקופסאות שימורים והמלפפונים החמוצים. מודה שזה הרגע שנשברתי, לחלוחית  עלתה בעייני, עשרות סוגים של מלפפונים חמוצים, אף אחד מהם הוא לא מ"בית השיטה" ולחברה היצרנית עם המבחר הגדול ביותר קוראים  Kosher Dill , הרגשתי שמישהו מסתלבט עליי. אני שואלת את שותפה שלי "את יודעת מה לבחור?" והיא עונה: "אני לא אוהבת מלפפון חמוץ". אוקיי, ברור לחלוטין, גם אני לא. מי יכול לאהוב מלפפון חמוץ אם הוא לא יודע מה לבחור?!

חזרתי הבייתה, מותשת, הכנתי ארוחה, לי ויריב אמרו שהיה נפלא. בעייני תוצאה סבירה (מינוס).

IMG-20140603-WA0008

כעבור 3 חודשים, ערב שישי, חשבתי לעצמי "אולי אני אכין לי ארוחה", פותחת את המקרר, מגוון גבינות צהובות, אפילו פטה, ביצים, ומאחורה מבצבץ לו מיכל יוגורט (0%- שקר כלשהו). חברים פיצחתי את השיטה, הרי לכם התוצאה (מדמיינת מחיאות כפיים ותשואות).

IMG_20140808_210509
הכי חשוב הפרזנטציה

לסיכום, המרכיבים פה שונים אך המגוון פה עצום, לוקח זמן להתרגל, לוקח גם זמן להבין מה אתה אוהב ומה אתה פחות, זה מאתגר, זה מרגש, אך כמו שהשיר אומר "זה אפשרי". הכל פה אפשרי.

*למרות כל זה, הייתי משלמת הרבה כסף בשביל מלפפון משוק הכרמל.

נשתמע.

מודעות פרסומת

6 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. עינת הגיב:

    מבינה אותך לגמרי!!
    אני קונה מלפפונים מיניאטורים, מחמיצה אותם בבית, ואוכלת את השאר כאילו זה מלפפון בגודל נורמלי. הוא בטוח נורמלי יותר ממחבט בייסבול…

    אהבתי

    1. Hagar הגיב:

      היי עינת, תודה על התגובה. עדיין לא נכנסתי לעניין המללפונים פה ברצינות, אבל זה הכיוון, החמצה ביתית. כשאחליט אבקש ממך מתכון ((:

      אהבתי

  2. שרי סידס הגיב:

    נשלח לך זרעי מלפפון. תגדלי בבית. חחחחח

    אהבתי

    1. Gali Kidron Zohar הגיב:

      מהממת אחת! אכן קורע מצחוק!

      אהבתי

  3. Ido Mazor הגיב:

    קרוגר ענק? וול-מארט זה יקום עצמאי (ילד אחד התחבא שם כמה ימים ושרד לא רע). מלפפונים – בקרוגר אצלנו יש אריזות של מלפפונים קטנים, בערך שני שליש גודל מהמלפפונים הישראלים. חמוצים (כמו עוד מוצרים של אוסם ועלית) – יש באמזון
    http://www.amazon.com/Osem-Mediterranean-Pickles-Medium-19-ounces/dp/B000ZK5NV6/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1410459321&sr=8-2&keywords=osem

    Liked by 1 person

    1. Hagar הגיב:

      אמאזון זה ממש האלוהים פה, הייתי אומרת. לא ידעתי, תודה על הטיפ!

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.